Auto & karting klub „Petar Klepac“ informacije - Auto i karting klub "Petar Klepac" Čabar, službene web stranice

Go to content

Auto & karting klub „Petar Klepac“ informacije

Uvodna riječ...
Auto karting klub „Petar Klepac“ osnovan je 11. siječnja 2012. godine sa sjedištem u Malom Lugu nadomak Gerova u Gorskom kotaru, te je registrirani i punopravni član nacionalne sportske asocijacije Hrvatskog auto i karting saveza, kao i Automobilističkog saveza Primorsko-goranske županije. Cilj Kluba je da potiče, pomaže i razvija automobilistički i karting sport te educira članove i mladež o snalaženju i ponašanju u prometu. Klub se natječe i u međunarodnoj i u domaćoj konkurenciji u različitim automobilističkim disciplinama kao što su brdske utrke, auto rally, autoslalom i kronometar vožnje. Sudionik utrka  Europskog prvenstva, Prvenstva Srednjeeuropske zone (CEZ), FIA Kupa Akcija za sigurnost, Međunarodnog regionalnog prvenstva  Hrvatske, Prvenstva Republike Hrvatske, te Prvenstva Auto i karting lige Zapad. Klub broji 11 vozača i 8 suca, koji su sudjelovali na domačim i međunarodnim natjecanjima te sportskim organizacijama i ostvarivali vrlo zapažene rezultate kako u Hrvatskoj tako i širom Europe. Pri osnivanju primarni cilj cilj nam je bio da i Klub bude dio legende o Petru Klepcu sa istim osobinama koje ga krase, a najviše smo ponosni što smo taj cilj i ostvarili zajedničkim snagama, entuzijazmom i upornošću.
Podaci o auto karting klubu "Petar Klepac"
Puno ime Kluba; Auto i karting klub "Petar Klepac"
Skraćeno ime Kluba; Akk "Petar Klepac"
Sjedište Kluba; Mali Lug, Petra Klepca 21/1,
Pošta; 51304 Gerovo
Početak rada Kluba: 17. Sječanj 2012.godine
Oib Kluba; 66446218197
Iban; HR1024020061100617720
Podaci o auto karting klubu "Petar Klepac"
Klub zastupaju;
  • Jelena Muhvić – predsjednik
  • Tomislav Muhvić- Sportski direktor
  • Ivanka Muhvić - tajnik
Postignuća Auto karting kluba "Petar Klepac" po godinama
2012. GODINA
Auto i karting klub Petar Klepac započeo je već prvu godinu aktivno s radom i na kraju natjecateljske sezone 2012. postigao je izuzetan rezultat osvojivši među 30-tak klubova ekipno  DRUGO MJESTO u PRVENSTVU REPUBLIKE HRVATSKE na brdskim stazama.

2013. GODINA
Nažalost u 2013. nismo ponovili takav rezultat (imamo 4 mjesto u poretku klubova na prvenstvu hrvatske u brdskim stazama). Razlog tome bio je gubitak Tomislava Muhvić koji je vozio europsko prvenstvo. Ali u 2013. klub se može pohvaliti da ima u svojim redovima prvaka europe na brdskim stazama (Tomislav Muhvić).

2014. GODINA
Svibnja 2014. klub je organizator brdske auto utrke koja se boduje za prvenstvo Hrvatske, a održava se na europskoj poznatoj stazi Smrečje - Tršće u gradu Čabru. Osim toga, nakon završetka natjecateljske sezone 2014. u brdskim stazama, boreći se protiv 30-tak klubova, auto karting klub "Petar Klepac" osvojio je naslov klubskog prvaka Hrvatske na brdskim stazama.

2015. GODINA
Za organizaciju Brdske auto utrke „RZ MOTORSPORT – ČABAR 2015.“, Hrvatski auto i karting savez, na svečanoj podjeli priznanja, održanoj 12.veljače 2016. godine u Hotelu „THE WESTIN“, odlukom stručnih odbora za auto sportove i karting, proglasio je  AUTO I KARTING KLUB „PETAR KLEPAC“ najuspješnijim organizatorom Prvenstva Hrvatske na brdskim stazama u 2015. godini.
Back to content